01 July 2012

Majlis Ta'lim 29 Jun 2012Assalamualaikum

Untuk rujukan, Majlis Ta'lim Darul Murtadza 29 Jun 2012 membahaskan kitab-kitab berikut:Tafsir Al-Quran, Surah Al-Baqarah Ayat 260-261Hadis Riyadhus Shalihin, Hadis 395 - 399 (Bab 50: Takut - Kepada Allah Ta'ala)Bidayatul Hidayah, MS 76 - 78

Peringatan Umur Insan, MS 99 - 101 (Tiupan Kebangkitan)
Bagi pihak Majlis Ta'lim Darul Murtadza, kami ingin mengucapkan Jazakallah Khairan Kathiran, kepada jemaah yang telah menghadiri Majlis yang lepas, sama ada yang berada di dalam masjid, mahupun yang menonton livestreaming. Segala sumbangan serta sokongan kuat anda semua sangat kami hargai. Semoga akan mendapat barakah serta manfaat dari Allah S.W.T.

Majlis Maulid Akbar Darul Murtadza 2012
Majlis akan diteruskan pada minggu hadapan, dengan sambutan yang istimewa, iaitu, Sambutan Majlis Maulid Akbar Darul Murtadza 2012!
Bermula pada pukul 9 malam dengan alunan Qasidah Burdah karangan Imam Busiri, serta bacaan Maulid Adh Dhiya ul Laami karangan Habib Umar Bin Hafidz. Bertempat di Masjid Muadz Bin Jabal, Setiawangsa (seperti biasa).

Mari kita ajak semua kenalan serta saudara mara kita untuk menghadirkan diri di Majlis yang penuh dengan Barakah serta Mahabbah ini.

Jumpa anda di sana :) !

...

No comments: