25 February 2013

Majlis Ta'lim 22 Februari 2013

Tafsir Al Quran
Tausiyah dari al Habib Abdur Rahman bin Ali Masyhoor Bin Muhammad Bin Salim Ben Hafidz (Pengetua Maahad As Sofa, Sanaa, Yaman) 

Sesi Soal Jawab - Tentang Ampun & Maaf, Nabi & Rasul, Berwudhuk menggunakan Stokin, Bersamak didalam pelbagai situasi


Assalamualaikum

Untuk rujukan, Majlis Ta'lim Darul Murtadza 22 Februari 2013 membahaskan kitab-kitab berikut:Tafsir Al-Quran, Pengenalan Surah Ali Imran Ayat 18- 19Hadis Riyadhus Shalihin, Hadis 437 - (Kitab Tidak Di Bahas)

 Bidayatul Hidayah, MS 100 - 101 (Adab-adab Hari Jumaat) - (Kitab Tidak Di Bahas)
Peringatan Umur Insan, MS 123 - 126  (Topik Penutup Umur ke 4) - (Kitab Tidak Di Bahas)al Habib Abdur Rahman bin Ali Masyhoor Bin Muhammad Bin Salim Ben Hafidz (Pengetua Maahad As Sofa, Sanaa, Yaman)

Alhamdulillah majlis Ta'lim Darul Murtadza kali ini dihadiri oleh al Habib Abdur Rahman bin Ali Masyhoor Bin Muhammad Bin Salim Ben Hafidz (Pengetua Maahad As Sofa, Sanaa, Yaman).

Hanya tafsir al Quran sahaja yang sempat dibahaskan untuk memberi laluan kepada seorang ilmuan yang ditagihi ilmunya oleh semua yang hadir. Saksikan & "share" perkongsian beliau di dalam video di atas. Semoga perkongsian ini dapatmemberi manfaat kepada semua :)

Majlis Ta'lim Darul Murtadzaakan berlangsung seperti biasa pada minggu hadapan. Seperti biasa, kita akan mengadakan sambutan Maulid Bulanan pada setiap minggu pertama setiap bulan! Jadi jangan lepaskan peluang untuk menghadiri Majlis pada minggu hadapan~~

...

No comments: